Pään hieronnalla rento ja raukea olo

Pään tuntemuksilla on koko keholle ratkaiseva merkitys. Päähieronnalla voidaan muun muassa lievittää stressiä ja pään alueen kipuja. Hieronta rentouttaa ja virkistää niin mieltä kuin kehoakin.

Intialainen päähieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, joka on saavuttanut Suomessa valtaisan suosion. Intialaisessa hieronnassa keskitytään ensisijaisesti hiusten ja päänahan alueisiin sekä käsitellään myös yläselän, hartioiden ja kasvojen alueita, muun muassa korvat. Hoidossa hierotaan sarjoilla erilaisia hierontaliikkeitä, joilla käsitellään päänahkaa hellävaroin mutta erittäin tehokkaasti.

Read More

Pää ja koko keho tarvitsevat aina välillä erityistä rentoutumista ja huolenpitoa. Päässähän sijaitsevat aivot ja muut elintärkeät elintoimintoja ohjaavat elimet samoin kuin monien hermoratojen päät. Lisäksi päässä sijaitsevat tärkeät aistielimet: silmät, korvat, nenä ja suu. On siis äärimmäisen tärkeää pitää tämä alue sekä niska- ja hartiaseutu terveenä ja hyvinvoivana.

Usealla meistä on ajoittain stressiä, kiireitä ja erilaisia vastoinkäymisiä. Stressaantuneena ihminen sairastuu helpommin ja kärsii erilaisista pään alueen vaivoista, kuten migreenistä, päänsärystä ja muistamattomuudesta. Muita stressivaivoja ovat muun muassa huonovointisuus, uupumus, heikkouden tunne, hermostuneisuus ja yliaktiivinen ajatustoiminta. Kunnollisella päänhieronnalla voidaan hoitaa sekä lievittää kipuja.

Hieronnalla on mahdollista saavuttaa tasapainoinen, onnellisempi ja levänneempi olo. Intialainen päänhieronta rentouttaa pitkävaikutteisesti, kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä elvyttää tehokkaasti pään ja hartiaseudun verenkiertoa. Hieronnasta on apua myös unettomuuteen, sillä hoito on äärimmäisen rentouttavaa, jopa nukahtaminen kesken hoidon on enemmän kuin todennäköistä.

Tuhansia vuosia vanha intialainen päänhieronta sopii lähestulkoon kaikille. Muutama poikkeus tosin on muutamia. Mikäli hierontaan hakeutuvalla on taustalla jokin vakava sairaus, olisi hyvä keskustella hieronnasta ensin hoitavan lääkärin kanssa. Hierontaan ei ole myöskään järkevää mennä kuumeessa tai esimerkiksi krapulaisena.